maanantai 16. marraskuuta 2015

Pientä remppaa vaille valmis House


House on pitemmän aikaa ollu kansiossa oottelemassa valmistumistaan ja viime perjantaina kaivoin hänet taas esille. Väritys alkaa olemaan muuten kohillaan, mutta naamakarvat kaipailee vähä harmaata ja valkosta ja samoten silmiin pitäs vähä valon pilkahusta laittaa. En tuosta sekalaisesta taidetarvike-läjästäni löytäny mittää kunnolla peittävää valkosta tussia tai muuta väriä, nii House joutuu vieläki oottamaan, että saan jostaki semmosen hankittua. Taustan meinasin ensin jättää valkoseksi, mutta oon taas kerran saanu tuon paperin niin suttuseksi, että pittää sille jotaki tehä. Luultavasti vetelen toisen paprun vesivärreillä jonku näköseksi ja leikkaaliimaan herran sitte paikolleen.

Halusin tämän etenemistä teille taas esitellä ihan vaan senki takia, että tämä on taas ainut piirrustus mitä oon saanu hetkeen aikaseksi tehä/jatkaa. Tää kotona istuminen hajottaa päätä sen verran, että vaikka tiiän jostaki hommasta nauttivani (esim. piirtäminen tai pellaaminen), en vaan monesti saa aikaseksi ruveta mihinkää. Niin hullulta ku se kuulostaaki, nii on ylleensä vaan niin vetämätön olo, että en muka kehtaa nousta sohvalta laittamaan tietokonetta päälle tai kaivamaan kyniä ja paperia esille. Sitte vaan istuu jossaki kooman tapasessa tilassa koko päivän, tuijottaa telkkarista turhanpäiväsiä päiväohjelmia ja yhtäkkiä huomaan, että oho hups, ukko tullee kohta töistä. Ei vaan huomaa ajan kulumista... Onneksi sain sovittua tammikuulle työkokeilun Kokkolalaiselle kultasepälle, nii saa taas vähä rytmiä elämään :) Sen jälkeen pitäs sitte jo oikiasti alkaa tekemään ihan konkreettisesti jotaki sen yrityksen perustamisen etteen, jänskättää...

RandomFaktat

26. Meillä on ollu viime aikoina dilemma ukon kans sanojen kehtaa ja viihti kans. Ollaan ihan vasta huomattu, että käytetään niitä eri yhteyksissä.

Mulle sana kehtaa soppii ylleensä esim. tilanteeseen "Kehtaakko antaa mulle kaapista lautasen", kun taas sana viihti meinaa jonkulaista häpiämistä eli "En viihti mennä sinne tämmösissä vaatteissa"

Ukolla nuo mennee just toisin päin. Vaikka meijän murteet on suht samanlaiset, nii aina välillä tullee joku tämmönen käsittämätön ero vastaan. En tosin tiiä, että onko nuo sanat jommalla kummalla/jomman kumman perheessä vaan kääntyny toisin päin vai käytetäänkö nuita oikiasti eri paikoissa nuin, mutta mielenkiintonen murre ero taas kuitenni ^^

~ Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti