keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Dragon Age: Origins - Darkspawnit

Ohops ku meinaa venyä nykysin taas näitten postausten välit... Inspis on taas piirtämisen osalta ollu vähä hukassa, nii oon sitte pelaillu senki eestä. Alotin taas uuelleen pelailemaan Dragon Age-sarjaa. Ensimmäisestä, eli Dragon Age: Originssista, on tällä hetkellä hakattuna about 30 rosenttia. 

Oon pelannu tämän ekan varmaan kymmenisen kertaa jo läpi, mutta tästä pelistä (ja pelisarjasta) tekkeeki niin hienon se, ettei yksää kerta oo samanlainen toisen kans. Peli etenee pelaajan omien valintojen mukaan ja jokaisesta pelikerrasta saa eri valintoja tekemällä erilaisen. Pelissä on jo eri alotustilanteita kuus kappaletta, jotka antaa periaatteessa kuus erilaista pelikertaa. Sitte vielä ku lisätään soppaan oman hahmon rotu (ihminen, kääpiö, haltia), asema ja matkan aikana tehyt valinnat (jotka kaikki vaikuttaa miten muut hahmot suhtautuu suhun pelin aikana) saajaan mahollisia erilaisia pelikertoja varmaan monta kymmentä. Voisin paasata tän pelin hienoudesta vaikka monta tuntia, mutta koitan nyt edetä vähä tässä hommassa :D

Pikasesti vielä kerron pääpiirteet pelin tarinasta, halukkaat voi tutkia asiaa tarkemmin hankkimalla itellensä tämän pelin.

Pelissä on siis aluillaan sota (The Fifth Blight), jonka osapuolina on maan alla vellovat darkspawnit versus muu maailma. Sun hahmo värvätään erinäisten vaiheitten jälkeen Grey Wardeneihin, joitten tehtävänä on ollu suurinpiirtein aikojen alusta asti tappaa näitä olioita. Hommaa sekottaa vielä vähä kytevä sisällissota, joka saa alkunsa ku kuninkaan kenraali tms. (joka on muuten kans kunkun appiukko), jättää kunkun armeijoineen darkspawnien keskelle ja lähtee ite lätkimään. Vitja mikä mulkero. Sitte se vielä keksii syyttää Grey Wardeneita koko hommasta, prkl. Koko maassa on tän teurastuksen jälkeen jälellä sun lisäksi yks Warden ja muualta ei oo apuja ihan heti tulossa. Teijän kahen pittää nyt sitte lähtä kasaamaan liittolaisia darkspawnien lahtaamista varten ja koittaa samalla estää sisällissotaa syttymästä ja saaja tämä kenraali-runkku vastuuseen tekosistaan.

Pääpiirteissään pelin idea oli siinä. Haluan jakaa teille vielä vähä kauniita kuvia näistä darkspawneista ja samalla avata niitä vähä lissää :)


Tässä on nyt heti muutama kuva kunkusta ja ogresta, jonka kynsissä se henkensä menettää. 

Darkspawneja on periaatteessa neljää eri lajia: nämä ogret, hurlockit, genlockit ja shriekit. Darkspawnit muuttaa naispuolisia ihmisiä, haltioita, kääpiöitä ja qunareita (rotu jolla ei ekassa pelissä oo juuri roolia) jollaki tapaa jättimäisiksi broodmothereiksi, jotka synnyttää aina oman rotusiaan darkspawneja. Oman rotusella tarkotan ny sitte sitä, että qunareista tullee ogreja, ihmisistä hurlockeja, kääpiöistä genlockeja ja haltioista shriekkejä. Ilmeisesti ne voi myös tartuttaa ihan eläviä immeisiäki, jotka sitte muuttuu örrimörreiksi. 


Darkspawneissa on toki myös eri "tasosia" vastuksia. Tuossa ylemmässä kuvassa keskellä on yks kovista kavereista, hurlock Alpha. Se on periaatteessa vaan vähä kestävämpi ja voimakkaampi ku nuo perus kaverit. Ja tuossa sen oikialla puolella, tämä kaveri jolla on sulan näkösiä härpäkkeitä päässä, on hurlock emissary. Ne on alphan tasosia kavereita, jotka on vielä maageja. Maagit on vastuksena mun mielestä ärsyttävimpiä, ja siks piän omassa porukassaniki ylleensä mukana kahta maagia ^^


Ja täsä on sitte tämmönen soma kaveri ku archdemon. Näitä sotia eli Blighteja on ollu siis yhteensä viis tämä pelin tapaus mukkaan lukien. Darkspawnit kiusaa toki muita eläjiä muullonki, mutta varsinainen Blight on vasta sitte ku ne saa herätettyä tämmösen arkkidemonin. Arkkidemonit on uinuvia lohikäärmeitten muodossa olevia vanhoja jumalia, joita darkspawnit ettii ja löytäessään tartuttaa ja myrkyttää ja tekkee niistä pahoja. Darkspawnit on yleisesti suht typeriä ötököitä, jotka ei kovin kummosia taisteluita saa itekseen aikaseksi, mutta tämä demoni niitä sitte herätessään alkaa käskyttämmään ja sitte on piru merrassa. Sitte ku archdemonilta saajaan nirri pois, nii darkspawnit painuu takasi maan alle ja sota on finito.


Tässä varmaan tarpeeksi tällä kertaa. Laittelen varmaan jossaki välissä lissää kuvatuksia tästä pelistä, ehkä semmosia nättejä sitte sillä kertaa. Tämä pelihän on ihan järettömän nätti ja tykkään sen grafiikoista ihan hirmusti, nii jaan teille joskus myöhemmin vähä sitä kauneuttaki :)

Suosittelen tätä pelisarjaa kaikille joita vähäki roolipelit kinostaa, mutta ei näitä oo vielä kokkeillu. Mulle tämä oli ainaki rakkautta ensi silmäyksellä, ehkä niin käy jollekki teistäki :)

Kiitos ja anteeksi!

~ Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti