perjantai 9. lokakuuta 2015

Unisieppari


"Unisieppari" kääty
Hopea ja punainen jaspis


Oppari-postauksen yhteyvessä mainittin jo tästä amiksessa tehystä käädystä. Tutkiskelin tätä korua varten hiukkasen Navajo-intiaanien kulttuuria ja ihastuin heidän (ja muidenkin intiaaniheimojen) käyttämään taikakaluun, unisieppariin. Unisieppari ripustetaan sängyn yläpuolelle jossa sen uskotaan suodattavan pahat unet hyvistä ja antavan näin suojatilleen paremman unen. Siepparin verkko päästää hyvät unet lävitseen, mutta pahat unet tarttuvat siihen. Aamuauringon säteet sitten hajottavat nämä verkkoon jääneet pahat unet.

Jouduin hiukan yksinkertaistamaan unisiepparin kuviota ihan vain sen takia, että tiheämpi verkko olisi ollut käytännössä mahdoton toteuttaa. Punaisia jaspis helmiä käytin korvaamaan korallia, jota Navajoiden koruissa usein käytetään. 

Pienimpien renkuloiden verkon punominen oli välillä hermoja raastavaa puuhaa, mutta siittä huolimatta (tai siittä johtuen) tämä koru on yksi omista lemppareistani :)

RandomFaktat

25. En voinu ennen ymmärtää jääkiekkoa. Ukko sai mut siittä kuitenki innostumaan ja tälle Liiga-kauelle se sai mut vielä narrattua mukkaan niitten kaveriporukan Liigapörssiin... Hullujen hommaa, mutta niin koukuttavvaa :D

~ Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti