perjantai 30. lokakuuta 2015

Kääntöpuu


"Kääntöpuu" riipus
Hopea


Tämän korun suunnittelin amiksen hopeavalu-kurssia varten. Tehtävässä tuli valita jokin ihmistyyppi ja luoda sen mukainen kuvitteellinen asiakas, jolle lähettiin suunnittelemaan valulla toteutettavaa korua. En kuollaksenikaan muista mitä nämä tyypit oli... Jotaki hirviän hienoja sanoja, jotka ei vaan voinu jäähä mieleen. 

Mun "asiakas" oli kolmekymppinen pääkaupunkiseudulla asuva nainen. Suht hillitty pukeutuja, joka käytti aika vähän koruja. Jos hän koruja käytti, ne oli yleensä pienehköjä riipuksia. Orgaaniset muodot ja luontoaiheet miellyttivät erityisesti hänen silmäänsä. Korussa saisi olla mielellään myös jokin pieni juju, joka tekisi siittä ehkä muunneltavan ja monikäyttöisen. Metalleista hopea oli hänen lempparinsa.

Näillä ohjeilla lähdin suunnittelemaan riipusta. Ajatus käännettävästä riipuksesta tuli aika pian mieleen, koska se toisi koruun sitä pientä erilaisuutta ja jujua, mutta olisi myös helposti toteutettava valamalla. Kymmenien luonnosten joukosta päädyin valitsemaan tämän tammimaisen puun, jonka toisella puolen olisi näkyvissä runko ja oksisto, ja toiselle puolelle tulisi istumaan pieni lintu. Moni on muuten luullu tuota lintua kalaksi... En sitte tiiä kuin ussein heijän pihakoivussa näkkyy ahvenia ja kuhia istuskelemassa.

Tein korusta 3D-mallin, joka jyrsittiin vahaan ja siittä sitten tehtiin valumuotti ja valettiin hopealla. Puun runko ja lintunen on kiillotettu, muuten korussa on valun jättämä hiukan rosoinen pinta. Ite tykästyin tähän simppeliin koruun ja tarkotus olis alkaa näitäki joskus myyntiin asti tekemään :)

~ Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti